over sofie

HIER ga jij ontdekken hoe je het engagement en werkgeluk
van jouw medewerkers hoog kan houden
binnen de kortste tijd en met het minimale budget.

Wat leuk dat jij er bent!

Ik ben Sofie en mijn bedrijf heet Build Your Happiness.

Wil jij weten waarom ik doe wat ik doe?

Bekijk deze korte video.

Herken jij deze situatie als leidinggevende? 

Jouw organisatie groeit snel. Er komt meer bij kijken. De uitdaging om jouw medewerkers betrokken te houden wordt steeds groter. Talenten, vooral jonge talenten, willen meer dan alleen het salaris

In de ‘
War for talent‘ blijven je toptalenten niet lang bij jou werken, als ze bij jou niet krijgen waar ze naar verlangen, vertrekken ze vertrekken naar je concurrenten met alle kennis en ervaring die ze bij jou hebben opgedaan. 

Je wilt het
 verloop laag en gezond houden, want het kost jou heel veel geld, tijd en energie om nieuwe medewerkers te vinden. Je wilt ook dat de medewerkers die blijven binden en boeien, zodat ze betrokken en bevlogen zijn en 100% willen gaan voor jouw organisatie. Hoe kun je dit bereiken? 

Als organisatiecoach voor engagement en werkgeluk leer ik jou hoe jij het engagement en werkgeluk hoog kan houden binnen jouw organisatie, zodat toptalenten ambassadeur worden van jouw bedrijf: ze zijn intrinsiek gemotiveerd, nemen verantwoordelijkheid en gaan 100% voor hun werk.

Dit doe ik met mijn eigen methode 4E Stappenplan. Dit stappenplan heb ik ontworpen tijdens mijn opdracht als Chief Happiness Officer bij de ABN AMRO Bank. Het is bewezen dat je met dit stappenplan prachtige resultaten bereikt. Dit zijn een paar cijfers uit het onderzoek naar het Happy People Program in december 2019, een programma voor 1000 medewerkers waarin werkgeluk centraal staat:

De waardering naar het Happy People Program: 8,04
Zie je de toegevoegde waarde van het programma en wil je dat het doorgaat in 2020: 92% YES
Ben je gelukkiger geworden door dit programma: 74%

Jij als leidinggevende weet straks alles van het engagement en werkgeluk en kan moeiteloos je mensen meenemen in wat voor cultuurverandering dan ook. Net als jouw mensen geniet jij zelf ook van je werk en behaalt gedroomde resultaten dankzij optimale samenwerking en hogere productiviteit.

Ik observeer, voel en zie en geef mijn ongezouten waarnemingen terug. Ik kom snel tot de kern en blijf to the point en bloedeerlijk. Uiteraard houd ik interventies, maar beperk ze tot het minimum en doe niets wat er niet nodig is. Door gebruik te maken van aanwezige bronnen bespaar ik jouw tijd, geld en energie. Samen behalen we jouw gedroomde resultaten binnen de kortste tijd.

Wat anderen zeggen over mijn werk en mij?

“Sofie is de grondlegger van het Happy People-programma binnen de afdeling Customer & Digital Experience van ABN AMRO. Waar je als bedrijf normaal een heel team van mensen nodig hebt om een dergelijk programma op te tuigen, wist Sofie dit alleen te bewerkstelligen. Waar nodig riep ze de hulp in van collega’s. Dit maakte het programma inhoudelijk divers, extreem toegankelijk en playful. 

Sofies kracht is het creëren van verbinding tussen mensen. Ze krijgt mensen in beweging vanuit hun intrinsieke motivatie. Door haar organisatorische eigenschappen en onvoorwaardelijke inzet bouwde ze gestaag aan een van de meest opvallende en eigenzinnige programma’s binnen dit bedrijfsonderdeel. Het maakte mijn kennis en netwerk op eenvoudige wijze groter. En het werken met mijn collega’s simpelweg leuker.”

Anne-Marie Marree
Digitaal strateeg ABN AMRO

Mijn zoektocht naar het werkgeluk

Mijn zoektocht naar het werkgeluk begon in 2016, hoewel 2015 een belangrijk jaar voor mij is geweest. In dat jaar had ik ontslag genomen bij de middelbare school waar ik als docente Nederlands werkte, omdat ik er diep ongelukkig van werd.

Ik had geen idee wat ik wilde doen. Tot een recruiter van Randstad me belde voor een functie bij een verzekeraar die net overgenomen werd door een Chinese verzekeraar. Er speelden zich wat cultuurconflicten af. HR directeur was op zoek naar iemand die zowel beide talen kan spreken en beide culturen kent. Zo ben ik in de HR-wereld beland en ik werd er heel enthousiast en gelukkig van.

Totdat er in 2016 een megagrote reorganisatie plaatsvond en er veel schade gemaakt werd onder collega’s. Geen fatsoenlijk afscheid, men werd op een onmenselijke manier weggestuurd. Angst, onveiligheid en wantrouw hebben een warme sfeer vervangen.

Het deed veel met mij. Ik werd er boos op, nam alle bullshit naar huis en was mezelf kwijt. Ik wilde iets doen, voor mijn eigen geluk en ook voor het geluk voor mijn collega’s. Dus ging ik Googlen: “Hoe word ik gelukkig in mijn werk?”. Ik zag een workshop over werkgeluk en HR voorbijkomen en melde me aan. Dat was het begin van mijn avontuur in de wereld van werkgeluk. 

Ik voel me zo verbonden met dit thema dat ik bijna ging dansen als ik telkens een workshop heb gevolgd. Toen wist ik: “Dit is het!” Dit is wat ik zo lang heb gezocht! Werkgeluk! Ik probeerde dit thema te introduceren bij de verzekeraar, maar er was helemaal geen vonk. Na een paar pogingen heb ik de baan opgezegd.

Op 23 februari 2018 ben ik voor mezelf begonnen: Build Your Happiness, voor meer engagement, geluk en menselijkheid in organisaties! Het is mijn passie om organisaties hiermee te kunnen helpen, met mijn expertise, ervaring en mij als persoon.

Wil jij het engagement en werkgeluk in jouw organisatie verhogen? Boek een gratis ToThePoint Gesprek. Let’s do it! 🙂

Meld je aan voor wekelijkse engagement tips

Ontvang gratis engagement tips waarmee je
3 X efficiënter en 5 X doelgerichter het engagement van je medewerkers verhoogt.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly