Over eenzaam… en samenwerking :)

Voel je je weleens eenzaam? Ik wel. Wanneer?

Als ik mijn ouders in China mis (ik woon sinds 2007 in NL)

Als ik niemand kan vinden die mij echt diep van binnen begrijpt (als het gebeurt, voel je het, geloof mij)

Als ik buitengesloten word door mijn schoonfamilie (ja, nu nog steeds)

Als ik niet respectvol behandeld word

Als ik dingen doe waar ik niet achter sta

Als ik alleen maar geef en niets/weinig terugkrijg

Als ik mijn overleden katten (ik zie ze als mijn kind) mis

Als ik op een zondagavond in mijn eentje thuis moet eten (omdat mijn man in de ploegdienst zit)

Als ik geen waardering krijg nadat ik keihard heb gewerkt en mijn best heb gedaan

Als ik me niet gezien, gehoord en disconnected voel

Als ik soms sterk moet blijven (van mezelf), terwijl ik verzorgd wil worden

Als ik ondersteuning mis (het I-got-your-back-gevoel)

Wat een lange lijst! Hij kan nog langer.

Ik weet nu nog steeds heel goed hoe ik me voelde toen ik kort in Nederland woonde, vooral op een zonnige zondagmiddag wanneer het internet niet werkte. Op zaterdagen deed ik vaker leuke dingen met mijn Chinese vrienden. Op zondag was er meestal geen plan. Ik ging dan met mijn ouders Skypen. Op een middag deed het internet opeens niet. Ik wist niet meer wat ik zou kunnen doen. Een eenzame leegte is ontstaan. Ik kon hem letterlijk voelen in mijn lichaam, om precies te zijn, in mijn hart. Het mooie weer maakte de leegte alleen groter. Om de leegte te vullen ging ik houvast zoeken in mijn gewicht. Ik ging veel sporten, stond ooit 8 keer per dag op de weegschaal, en at geselecteerd en weinig…

De huidige ik zou de toenmalige ik hebben gevraagd: wat heb je nodig? Het antwoord zou zijn: het thuisgevoel, de ondersteuning, iets wat de leegte kan vullen. Het kan een gesprek met iemand zijn, het kan ook iemand die er voor mij is. Alleen om er te zijn is soms precies genoeg. Het klinkt zo basic. Dat klopt! Het is inderdaad basic. Het zijn de basic behoeftes van een mens. Zodra we volwassen worden, maken we dingen vaak ingewikkelder dan het is.

Zoals we weten is eenzaamheid echt een van de grootste problemen in de huidige samenleving, en ik wil er iets aan doen, uitgangspunten zijn juist de basic behoeftes (oké, oké, ik wil het doen ook omdat ik een idealist ben en dat het dichtbij mijn hart ligt).

Waarom wil ik het zo graag? Hoe ik het ga doen? Wat ik precies ga doen? Het komt later wel.

Wat ik ook merk in de afgelopen periode is dat ik veel energie krijg van samenwerking! Het brengt veel meer mooie ideeën dan wanneer ik zelf in mijn eentje alles zit te bedenken. En het is ook leuker en gezelliger. Samen zijn speelt een grote rol in mijn eigen geluk. Dus streef ik er ook naar.

Wat resoneert bij jou als je de bovenstaande tekst hebt gelezen? Voel je je aangetrokken? Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Dan kom ik graag in gesprek met jou.

Hoe ik in elkaar zit: ik ben gevoelsmens en vind de klik heel belangrijk. Als ik de klik niet voel en/of merk dat er een andere agenda is, zal ik snel nee zeggen. 🙂 Je gelooft er wel in of je gelooft er niet in. Dat voel je, geloof ik. ?

Dus… een kopje koffie/thee? You know what to do. 😉 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis videoserie

De 9 geheimen die succesvolle HR professionals weten waardoor de voorkomen dat medewerkers niet betrokken zijn bij initiatieven voor werkgeluk

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly