Maakt geld je gelukkiger?

Laatst had ik een leuk gesprek met een kennis. Hij vroeg me waarom ik voor ondernemen had gekozen.

Mijn antwoord floepte uit: ik wil mensen in beweging brengen, zodat ze dichterbij de echte zelf kunnen komen. Op basis hiervan kunnen ze keuzes maken die echt bij hen passen en waar ze gelukkig van worden.

Dit antwoord wist ik al een tijdje. 5 maanden geleden had ik een 1 op 1 sessie met een storytelling trainer. In de sessie hebben we naar mijn ikigai onderzocht.

Ik kwam achter wat mijn missie was. Echt een eyeopener voor mij.

‘Mooi antwoord.’ zei die kennis van mij, ‘nog meer?’

‘Nog meer?’ Ik snapte de vraag niet helemaal, ‘ wat nog meer?’

‘Het is heel mooi dat je zo veel voor een ander wil betekenen, maar wat heb jij er zelf aan? What’s in it for you?’

Goede vraag, daar had ik nooit bij stilgestaan.

Toen begon ik na te denken.

Als ik een succesvol bedrijf heb, dan kan ik er veel geld mee verdienen. Alleen geld verdienen is nooit mijn doel geweest.

Geld verdienen maakt je niet per se gelukkiger, vooral als je boven een bepaalde limiet verdient, maakt het bedrag veel minder uit voor jouw geluk.

Laten we allemaal eerlijk zijn. Geld kan ervoor zorgen dat je meer vrijheid krijgt, om bijv. te investeren in je persoonlijke ontwikkeling, om te reizen, om minder te hoeven werken, zodat je meer tijd kan spenderen met je geliefden.

Toen begon ik me opeens te realiseren: er zat nog een laagje dieper dan de missie die ik heb geformuleerd met behulp van de storytelling trainer.

Als ik naar mijn diepste motivatie kijk waarom ik ben begonnen met ondernemen, is het antwoord: ik wil door te ondernemen meer vrijheid kunnen hebben en meer omzet kunnen maken, zodat ik meer tijd kan spenderen met mijn ouders die nu nog steeds in China wonen en met mijn vriend.

Als ik geen succesvol bedrijf heb, kan ik niet permitteren om vaak naar mijn ouders te gaan of om ze naar Nederland te halen.

Familie en liefde is dus mijn diepste motivatie.

Toen ik deze laag motivatie aanraakte, merkte ik dat niets me kon tegenhouden om er een mooi en succesvol bedrijf op te bouwen.

Met mijn werk wil ik mijn klanten helpen, zodat zij ook meer vrijheid krijgen, voor zichzelf, voor hun gezin, voor hun familie. Voor dingen die ze belangrijk vinden en er anders geen tijd voor hebben, omdat ze hard moeten werken.

Wat is jouw huidige werk?

Wat is jouw motivatie om dit werk te doen?

Durf jij eerlijk naar jezelf te kijken en het antwoord te geven op de vraag ‘what’s in it for you?’?

Oh ja, ik heb deze gratis 3-delige videoserie ‘De geheimen van werkgeluk’ gemaakt. Ook een deel van mijn onderneming, hoe klein het ook is.

Met deze video wil ik jou helpen om de verspilling van je tijd, geld en energie te voorkomen in je werkgeluk traject.

Voor meer werkgeluk voor jezelf en ook voor een ander? Vraag de videoserie gratis aan.

Warme groeten
Sofie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis videoserie

De 9 geheimen die succesvolle HR professionals weten waardoor de voorkomen dat medewerkers niet betrokken zijn bij initiatieven voor werkgeluk

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly