5 geheimen voor de snelle groei van jezelf en van jouw bedrijf, part 1

Ruim 3 jaar ben ik bezig met het vak coaching en ruim 2 jaar werk ik voor mezelf. Het zijn mooie jaren waarin ik op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling heel veel vooruitgang heb geboekt. Het geldt ook voor mijn bedrijf, want het ondernemerschap en de persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand.

Ik heb door vallen en weer opstaan ontdekt wie ik ben, wat ik echt belangrijk vind, hoe ik voor de balans tussen verstand en gevoelens kan zorgen, wat ik het liefst doe binnen mijn bedrijf en met wie ik het liefst samenwerk…

Het voelt alsof ik in een speerboot zit. Deze feedback krijg ik ook terug van mijn coach. Zij ziet hoe ik stappen maken door mijn doorzettingsvermogen, daadkracht en kwetsbaarheid en zet me elke keer weer terug op spoor, als ik af en toe verdwaald raak door tegenslagen, zoals angst, twijfel of als ik even niet weet wat ik beter kan doen. Ik ben zo dankbaar dat zij er is, als een spiegel, een gids en ook een beschermer.

Nu ik ook als coach werk, heb ik een gewoonte gekregen: regelmatig denk ik aan mijn lievelingsmensen – mijn (toekomstige) coachees. Hoe kan ik ze echt goed helpen? Een van de antwoorden is: mijn eigen ervaring delen met hen. Ik had ook op hun positie gestaan en ken de pijn en worsteling. Met mijn verhaal hoop ik dat ik mijn lievelingsmensen aan het denken kan zetten en dat ze uiteindelijk in actie komen: hun vraag/uitdaging/probleem serieus nemen en oppakken.

Nu we het over de persoonlijke ontwikkeling hebben, wil ik mijn geheimen met jullie delen: hoe heb ik afgelopen 3 jaar grote stappen heb gezet in mijn leven en in mijn carrière, steeds meer richting het leven dat ik zo graag wil? Het heeft zeker te maken met mijn kwaliteiten zoals doorzettingsvermogen en daadkracht, maar dit geldt voor veel andere mensen die succesvol zijn, een soort common knowledge. Echter, daarnaast heb ik nog 5 geheimen ontdekt die cruciaal zijn geweest op mijn persoonlijke pad en die echt hebben gewerkt. Here you are.

Geheim 1: ik ben een snelle beslisser.

Daarmee bedoel ik niet uit impuls een beslissing nemen. Ik bedoel als het voor jou al helder is waar je mee zit, dan kun je beter niet langer wachten om acties te nemen. De klok tikt gewoon door en je probleem gaat niet vanzelf verdwijnen.

Toen ik in maart mijn tot nu toe de grootste klant ABN AMRO verliet en me volledig ging focussen op mijn eigen bedrijf, zeiden veel mensen tegen mij: wat stoer van jou dat je deze keuze hebt gemaakt! Tegelijkertijd weet niemand (behalve mijn coach, mijn vriend en ik) dat ik al bijna een half jaar bezig ben geweest met deze keuze: definitief afscheid nemen van deze opdracht.

Dit proces zou je niet willen afraffelen. Het is belangrijk om te onderzoeken wat je tegenhoudt om toch te kiezen wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Heel waarschijnlijk weet je al wat je wilt, of juist andersom wat je niet wilt, maar je blijft aanmodderen in de huidige situatie, ook al weet je dat het niet goed voor je is.

Als het niet goed voor jou is, waarom blijf je dat doen? Wat levert het je op op korte termijn? Want je doet het niet voor niets. En nog belangrijker, wat gaat het jou kosten als je zo blijft? Het is zo waardevol om er goed naar te kijken en erbij stil te staan. Als dit beeld niet helder is, is de kans groot dat je terugvalt in het oude, hardnekkige patroon.

Het heeft me 6 maanden geduurd totdat ik mijn beeld helder heb: wat houdt me tegen? Waar ben ik bang voor? En ook waar ik naar verlang? Wat heb ik nodig om wel die stap te kunnen zetten? Want diep van binnen wist ik heel goed dat ik niet gelukkig was. Er moest iets veranderen.

Dankzij mijn coach heb ik antwoorden op mijn vragen gevonden. Toen ik alles op een rijtje had, voelde ik de stevigheid om de keuze te maken. De buffers die ik nodig had, had ik allemaal in mijn broekzak. Als dit moment aankomt, voel je het. Maak dan de keuze. Snel! En ga kijken wat je nodig hebt als je de keuze hebt gemaakt. Regel het. Anders blijf je aanmodderen op de plek waar je eigenlijk helemaal niet wilt zijn. Waarom doe je jezelf dit aan?

Geheim 2: ik schakel op tijd hulp in.

Herken jij dit ook? ‘Ik wil eerst zelf proberen.’ of ‘Ik wil het zelf doen.’ Het is prima dat je zelf alles wilt doen en ik geloof ook dat je het kan. Zo dacht ik ook. Ik heb veel dingen in mijn eentje voor elkaar gekregen en daar ben ik oprecht trots op, maar het is niet altijd makkelijk geweest. En ook niet altijd leuk. Soms zat ik er met tegenzin om iets te doen wat af moest. Het kostte me veel energie en was niet efficiënt.

Vooral in mijn onderneming heb ik geleerd om deze ‘alles zelf doen’ dwang los te laten. Ik doe waar ik heel goed in ben en wat ik echt leuk vind, de rest besteed ik uit. Het was even wennen, want mijn hoofd begon zich meteen af te vragen: gaan ze het redden? Zal de kwaliteit goed blijven? Het is controle loslaten en vertrouwen geven. Het voelde alsof een soort afkick voor een voormalige controlefreak. De enige oplossing hiervoor is doen en ervaren wat er gebeurt.

Nu ik deze controles allemaal durf los te laten, voelt het ondernemen (en ook mijn leven) voor mij veel luchtiger. Ik hoef niet meer alles in mijn eentje te doen. Er is een heel team dat me ondersteunt. Af en toe mag ik ook even leunen als het even moeilijk is. Ik zal niet meer terug willen naar het verleden. Het was vermoeid en niet leuk. Nu doe ik dingen waar ik echt goed in ben, en het geeft veel energie. Ik zit vaak in de flow in plaats van met tegenzin.

Dit geldt ook voor de vraagstukken in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben coach, maar kan mezelf niet altijd coachen. Als ik ergens tegenaan loop, ga ik hulp vragen. Anders blijf ik rommelen en het wordt niet beter of makkelijker. Als het makkelijker kan, waarom niet?

De andere 3 geheimen komen op a.s. donderdag aan.

PS: op woensdag 8 juli organiseer ik een nieuw webinar: In 7 stappen naar een luchtiger leven door minder ‘moeten’ en meer ‘mogen’ en ‘willen’.

Wil jij ook meedoen met dit Webinar? Klik dan op de knop hieronder.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis videoserie

De 9 geheimen die succesvolle HR professionals weten waardoor de voorkomen dat medewerkers niet betrokken zijn bij initiatieven voor werkgeluk

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly